Rejse blog

Rejse blog

Vores rejser

her vil være lidt om de rejser vi har været på, det vil både være camping som rejser til udlandet.

Hawaii 22.4.18

2018Posted by Annette Kristiansen 23 Apr, 2018 17:22

Så skulle vi ud og køre, om på den anden side af øen. Taget ned, kasketten godt ned i panden og så afsted.


Det gik super godt.... inde i byen. Da vi kom ud og op i bjergene, susede det helt vildt om nakken, så vi måtte have taget på igen og aircondition i gang igen.

Det var et fantastisk landskab vi kørte igennem, en masse kuglerunde høje/bjerge, som jo helt sikkert er gamle vulkaner.


Vi fandt frem til de vandfald vi ledte efter, troede vi. Vi blev lidt skuffede, da vi så det første, vi troede det var det på 400 fod (120 m) og så var det 40 fod (12 meter)De havde nogle rigtig fine firben ved informationshuset, kunne ikke lade være med at fotografere dem


Vi fik gang i gps'en og fandt det rigtige sted.
En virkelig entusiastisk ung mand sad og tog imod penge, proppede dem i maskinen og trak biletter ud til os. Eller faktisk kunne han gøre det uden af fjerne blikket fra sin telefon, ret flot klaret.
Nå, men vi gik afsted mod vandfaldet og det var regnskov vi gik i, så det var en varm omgang. Men der var masser af fine planter og sjove træer. Faktisk var der en del af de planter vi har hjemme i stuerne eller de ligner hvertfald.Vi fandt vandfaldet og det levede bedre op til forventningerne denne gang.


Derfra kørte vi til Hilo by for at finde et sted, at spise frokost. Vi fandt et sted med burgere og bestilte en med noget ost og champignons. Det er uden tvivl den ringeste burger jeg nogen sinde har fået, så jeg spiste kun 1/3. Men det var gode pommesfritter, så det gik.

Fra Hilo kørte vi mod et besøgscenter på et bjerg. En mellemstation for en tur op på det højeste bjerg her på Big Island. Man kan komme op til 4200 meter. Besøgscenteret ligger 2800 meter oppe. Man skal være ved besøgscentret i mindst 45 min før man kører videre, for at undgå højdesyge på vej op.
Vi kørte op og shit, det gik opad, 17 % stigning. Der var 6 miles op og vi kørte og kørte og kørte og kom endelig op.
Besøgscenter er et flot ord at kalde en lille butik med møjdyre souvenir, pulverkaffe og overbemanding.

Men udsigten var flot, vi havde skyer både over og under os.Den sidste del af turen er 8 miles med stigninger på 20% på grusvej. Jeg bestemte, at det havde vi IKKE lyst til. Turen op skulle jeg nok klare, men ned??? Puha. Tror det var meget godt, for bare turen ned fra besøgscentret var slem nok.
Vi kørte jo gennem skyerne på vej ned, det var lidt sært.

Derfra kørte vi tilbage til Kona, det var en virkelig flot tur, træerne blomstrer alle steder og vulkantoppene er alle steder.


Vi fik handlet lidt i Walmart og så hjem på hotellet og slappe af.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.